Guia ràpida per a resoldre peticions pendents en Manage

Per a resoldre peticions pendents: entrar en MANAGE i identificar-se

https://producciocientifica.uv.es/manage

De moment no existeix cap sistema d’alerta que ens indique que n’hi ha noves peticions. El que haurem de fer és entrar a Manage periòdicament per a veure si n’ha entrat alguna i resoldre-la.

(Per a facilitar el treball, es pot filtrar per departament, i així cada biblioteca pot triar les sol·licituds que li corresponen)

Clicant sota l'ítem del menú de l’esquerra “Peticiones”, podem triar entre “Solicitudes pendientes” o “Textos pendientes”

  1. En el cas de “Solicitudes pendientes”, s'obri un llistat amb totes les peticions pendents, triem una d'elles i punxem sobre “Resolver”.

S'obrirà en una nova finestra la pàgina [en realitat és Nexo] on apareixen els detalls de la sol·licitud. Cal clicar sobre “Resolver solicitud”. Si el document no està ja en Dialnet, apareix un missatge a la dreta de la pantalla dient que no hi ha duplicats i podem continuar.

Si el document ja es troba en Dialnet, també apareix un missatge que ens permetrà seleccionar el document correcte i rebutjar la sol·licitud posant una nota a l’autor informant-li que el document està duplicat.

En clicar “Resolver solicitud”, apareix un formulari amb les dades introduïdes per l'autor (manual o automàticament). Revisem que estiga correcta la informació i punxem sobre “Crear documento” (és el primer pas). IMPORTANT: afegir els codis Dialnet d'autor (si els té) i l'afiliació.

Quan existeix algun error en el formulari o falta una dada obligatòria, apareix un missatge en color roig a la part dreta de la pantalla: falta posar l’idioma, l’ISSN, l’ISBN, el tipus de document, etc.

Una vegada creat el document, podem editar-ho, corregir-ho, revisar-ho, etc. El mètode és el mateix que quan buidem documents en Nexo. Cal anar entrant a cadascuna de les pestanyes i revisant la informació introduïda. Si tot està correcte, al final de la pantalla punxem sobre “Marcar revisado”. El document desapareix aleshores de la llista de sol·licituds pendents.

Si estem fent les peticions d'un autor, podem filtrar la cerca pel seu nom en el llistat de les sol·licituds. Segons anem resolent les sol·licituds, van desapareixent de la llista si actualitzem la pàgina. ATENCIÓ! En actualitzar, torna a aparéixer tot el llistat i haurem de filtrar pel nom de l'investigador/a cada vegada.

A més, per a treballar més còmodament i ocupar-nos només de les sol·licituds que tinguem assignades, podem punxar a “Ver historial”, a la part superior dreta de la pantalla, i s'obrirà un llistat on es mostren les peticions “gestionadas por mí” (seleccionat per defecte). En eixe llistat apareixen totes les que hem fet, amb una columna que indica l'estat de la petició. Si està acceptada, podem veure, clicant sobre “Opciones”, la sol·licitud i el document; si l'hem rebutjada, només ens permet accedir a la sol·licitud.

  1. L’opció “Textos pendientes” del menú “Peticiones” ens mostra el llistat de tots els textos complets que han pujat els investigadors/es. Nosaltres hem de comprovar-los per a poder donar el ok i pujar el fitxer, o, si no està permés per llicència, rebutjar-los. El mateix sistema ens ofereix un enllaç a Sherpa/Romeo perquè comprovem els permisos i llicències.

Els textos complets pot pujar-los l'autor/a o poden pujar-los els operadors del portal. En el primer cas, hem d'aprovar, rebutjar, deixar-los pendents, etc. triant l'estat del desplegable. En el cas que els pugem nosaltres, hem de triar la versió abans de fer-ho.

Una vegada canviem l'estat del document, ens apareix un requadre de confirmació on tenim l'opció de posar observacions. Si hem acceptat la sol·licitud, podem deixar el requadre en blanc, però si la rebutgem, és convenient posar el motiu. Per exemple: “El acceso al texto completo ya está en el Portal de Producció Científica UV”, “La política editorial de la revista no permite el acceso abierto del artículo”, “El documento ya existe en Dialnet”, etc.

Incidències possibles:

  1. El pdf pujat per l’autor/a no es veu bé, està defectuós, li falten pàgines:

a.       Rebutjar la petició

b.       En el motiu de rebuig, indicar a l’autor/a que el pdf està defectuós i que, si la revista apareix en Trobes, ho sol·licite al servei de petició d’articles en pdf per a un nou escaneig: https://www.uv.es/uvweb/servicio-bibliotecas-documentacion/es/servicios/apoyo-investigacion-edicion-cientifica/suministro-articulos-pdf-1285869776610.html

c.       Una vegada escanejat correctament, l’autor el pujarà de nou i l’operador de Manage el revisarà i l'acceptarà si és el cas.

2. Les dades introduïdes per l’autor/a són insuficients:

a.       Es rebutja la petició

b.       En el motiu de rebuig se li demana a l’autor/a que aporte més informació sobre el document per a poder completar-la.

  1. En el cas que un investigador/a vulga introduir una tesi de la qual és director/a o ha format part del tribunal, per a poder validar la petició, la tesi haurà d’estar prèviament introduïda en Dialnet, si no, el sistema no ens deixa “crear document” per què no apareix l’opció “Tesis” en el desplegable de “Tipo de documento”. Podem deixar la solicitud “En revisión” i introduir la tesis desde NEXO.

  1. Si volem rebutjar un text complet que ja havíem acceptat, hem que cercar-lo en la llista de documents gestionats per nosaltres, clicar sota “Ver documento” del desplegable “Opciones” i editar-lo anant a la pestanya “Ficheros” i canviar l’estat de “Aceptado” a “En revisión” o “Pendiente”.

Cas especial: TESIS EN RODERIC QUE NO S’HAN CARREGAT A DIALNET

La incorporació de tesis al Portal es produeix des de Dialnet, que a la vegada incorpora les tesis des de RODERIC. S’ha detectat un problema en el pas de tesis dipositades en RODERIC que no s’han incorporat a Dialnet i, per tant, no s’han carregat en el Portal. Si trobeu una tesi d’aquest tipus en la cua per carregar al Portal, envieu un missatge a sbdsuportinv@uv.es i farem la incorporació des de la secció central.

 

SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA