❌ 20230720 - Correu maliciós no UV

Benvolgudes companyes,
Benvolguts companys,

S'estan rebent correus maliciosos en les nostres bústies suplantant la UV amb el conseqüent perjudici per a la seguretat dels nostres comptes i credencials UV. En la imatge teniu informació de l'aspecte d'aquest correu.

Informació sobre correus electrònics 
falsos amb aparença d'haver estat 
enviats per la Universitat de València.

La Universitat de València solament us envia correus electrònics dels dominis @uv.es, o acabats en 'uv.es'. No obstant això, és possible que algunes persones reben correus electrònics falsos o sospitosos que semblen haver estat enviats per la UV. Aquests missatges poden incloure arxius adjunts nocius o vincles a llocs de spam o phishing. Tinguu en compte que la UV mai envia correus electrònics amb arxius adjunts ni us demana la contrasenya per correu electrònic.

Si rebeu un correu electrònic fals:

·       Feu les comprovacions que us hem indicat abans i, si no és així, 

·       Esborreu el correu electrònic de la vostra bústia d'entrada. 
No descarregueu cap arxiu adjunt inclòs en aquests correus.

·       No visiteu cap enllaç proporcionat. Desconfieu dels enllaços curts.

 

Preguntes freqüents

Què és el phishing?

L'estafa coneguda com phishing consisteix a enviar missatges fraudulents a un gran nombre de persones per a intentar que revelen informació privada (per exemple, una contrasenya) amb engany. Els correus electrònics o llocs web fraudulents poden semblar legítims. Alguns correus electrònics maliciosos són difícils de reconèixer perquè poden ser molt convincents o simular que provenen d'una adreça de correu electrònic de la UV. Podeu revisar els encapçalaments del correu electrònic per a saber més sobre la font del missatge, i heu de sospitar de correus electrònics nous o no esperats. La UV no envia correus electrònics amb arxius adjunts i mai us demanarà que reveleu la vostra contrasenya a través d'un correu electrònic o una resposta.

Què ocorre si he caigut i he premut algun enllaç on he facilitat el meu usuari i la meua contrasenya?

Si la UV té indicis suficients per a creure que el vostre compte ha estat compromès, restablirà la contrasenya per a evitar que el ciberdelinqüent utilitze el vostre compte de forma indeguda. En aquest cas, us enviarem un correu informant-vos del que ha passat amb les instruccions precises per a obtenir una contrasenya nova. Recordeu: l'enllaç sempre vindrà amb 'https' i del domini 'uv.es' i mai us demanem que reveleu la vostra contrasenya en un correu electrònic o en una resposta.

 

Òbviament, i de la forma més ràpida possible, heu de canviar la vostra contrasenya en el següent enllaç:
Universitat de Valencia - Authentication Service

Per què arriben aquests missatges a la meua bústia?


La UV no envia aquests correus. L'OSI (Oficina de Seguretat de l'Internauta) té una pàgina d'ajuda que descriu algunes de les formes en què els spammers poden trobar adreces de correu electrònic: Ciudadanía | INCIBE

Per a obtenir més informació sobre les polítiques de la UV pel que fa a la recopilació d'informació, així com la seua divulgació i la possibilitat de compartir-la, visiteu la nostra pàgina sobre conscienciació en seguretat de la informació i llegiu els consells: 

Conscienciació en Seguretat de la Informació a la UV

Aspecte del correu:

Entradas de blog

SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA