⚠️ 20230628 - Correu maliciós a la UV

Benvolguts/des companys/es,

S'estan rebent correus maliciosos en les nostres bústies suplantant a la UV amb el conseqüent perjudici per a la seguretat dels nostres comptes i credencials UV. En la imatge teniu informació de l'aspecte d'aquest correu.

Informació sobre correus electrònics 
falsos amb aparença d'haver estat 
enviats per la Universitat de València.

La Universitat de València, solament t'envia correus electrònics dels dominis @uv.es, o acabats en 'uv.es'. No obstant açò, és possible que algunes persones reben correus electrònics falsos o sospitosos que semblen haver estat enviats per la UV. Aquests missatges poden incloure arxius adjunts nocius o vincles a llocs de spam o phishing. Tingues en compte que la UV mai envia correus electrònics amb arxius adjunts ni et demana la contrasenya per correu electrònic.

Si reps un correu electrònic fals:

  • Fes les comprovacions que t'indiquem abans, i si no és així, 

  • Esborra el correu electrònic de la teua bústia d'entrada. 
No descarregues cap arxiu adjunt inclòs en aquests correus.

  • No visiteu cap enllaç proporcionat. Desconfieu dels enllaços curts.

 

Preguntes frequents

Què és el phishing?

L'estafa coneguda com phishing consisteix a enviar missatges fraudulents a un gran nombre de persones per a intentar que revelen informació privada (per exemple, una contrasenya) baix engany. Els correus electrònics o llocs web fraudulents poden semblar legítims. Alguns correus electrònics maliciosos són difícils de reconèixer perquè poden ser molt convincents o simular que provenen d'una adreça de correu electrònic de la UV. Pots revisar els encapçalats del correu electrònic per a saber més de la font del missatge, i has de sospitar de correus electrònics nous o no esperats. La UV no envia correus electrònics amb arxius adjunts i mai et demanarà que reveles la teua contrasenya a través d'un correu electrònic, o resposta.

Què ocorre si he caigut i he premut en algun enllaç on he facilitat el meu usuari i la meua contrasenya?

Si la UV té indicis suficients per a creure que el teu compte ha estat compromés, restablirà la contrasenya per a evitar que el ciberdelinquent utilitze el teu compte de forma indeguda. En aquest cas, t'enviarem un correu informant-te del succeït amb les instruccions precises per a obtenir una contrasenya nova. Recorda: l'enllaç sempre vindrà baix 'https', i del domini 'uv.es' i mai et demanem que reveles la teua contrasenya en un correu electrònic, o una resposta.

 

Òbviament i de la forma més ràpida possible,hasde procedir a canviar la teua contrasenya, en el següent enllaç:
https://cuentas.uv.es/cgi-bin/p/user/Usuario?newcontra:!ca:

Perquè arriben aquest missatges a la meua bústia?


La UV no envia aquests correus. L'OSI (Oficina de Seguretat de l'Internauta) té una pàgina d'ajuda que descriu algunes de les formes en què els spammers poden trobar adreces de correu electrònic: https://www.osi.es/es/actualidad/historias-reales/2014/12/12/mis-contactos-estan-recibiendo-spam-y-el-remitente-soy-yo-por-que

Per a obtenir més informació sobre les polítiques de la UV pel que fa a la recopilació d'informació, així com la seua divulgació i la possibilitat de compartir-la, visita la nostra pàgina sobre conscienciació en seguretat de la informació, y llegir els consells: https://www.uv.es/uvstic

ASPECTE DEL CORREU

Entradas de blog

 

SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA