20230914 - Limitació de l'accés a protocols i ports des de l'exterior de la UV

El Comité de Gestió i Coordinació de la Seguretat de la Informació de la Universitat de València limitarà l'accés a protocols i ports des de l'exterior de la xarxa de la UV, el pròxim 2 d'octubre, per a millorar la seua seguretat.

El pròxim 2 d'octubre, el Comité de Gestió i Coordinació de la Seguretat de la Informació de la Universitat de València limitarà a l'exterior de la xarxa de la UV una sèrie de protocols i ports que, per obsolescència i/o seguretat, no haurien d'estar accessibles des de fora de les nostres
instal·lacions.

Els protocols i ports afectats són Telnet (23), FTP (21), MC-SQLR (1434) i PortMapper (111) i AFP (548). Aquests són molt tècnics, com a conseqüència, les restriccions no haurien d'afectar el funcionament habitual dels teus dispositius (equip de sobretaula, portàtil, tauleta, mòbil...) i ser transparents al teu treball diari. 

No obstant això, els protocols i ports limitats podran continuar sent utilitzats des de fora de la xarxa de la UV mitjançant la connexió VPN de la Universitat.

L'objectiu d'aquesta acció és continuar amb l'esforç iniciat, fa uns mesos, per a reduir la superfície d'exposició davant atacs informàtics als quals està exposada la xarxa de la Universitat de València. Així mateix, continuar fent passos per a aconseguir la seguretat que us mereixeu i a la qual aspirem des de la UV.

Si tens qualsevol dubte o consulta relacionada amb aquesta novetat, pots posar-te en contacte amb l’Àrea de Seguretat de la Informació del Servei d’Informàtica de la UV a través de https://solicitudes.uv.es o mitjançant correu electrònic a l'adreça enseg @ uv.es.

 

Web SIUV:
https://www.uv.es/uvweb/servei-informatica/ca/informacio-noticies/limitacio-acces-protocols-ports-exterior-uv-1285923392392/Novetat.html?id=1286333265326


SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA