/
(ES) 3. EDITAR LOS CONTENIDOS - Edumedia

(ES) 3. EDITAR LOS CONTENIDOS - Edumedia

Quan ja hem pujat un vídeo o arxiu multimèdia, tindrem accés a una sèrie d'opcions en editar que ens permetran completar la informació de l'arxiu, així com catalogar o classificar el recurs multimèdia per a una visualització completa i correcta.

Opcions de menú.

Detalls.

Podem proporcionar un títol per al nostre vídeo o arxiu, i també una descripció per a aquest. Així mateix podem escriure una sèrie d'etiquetes (separades per comes) que ajudaran a la catalogació del vídeo i una altra sèrie de camps d'interés.

Publicar.

Per defecte tots els vídeos o arxius que pugem a Edumedia són "Privats". Podem també marcar-los com "No catalogats" (ocults per a qui no conega la URL) o Públics en segons quines destinacions.

Opcions.

Algunes opcions d'interés relacionades amb els comentaris al vídeo.

Col·laboració.

Podríem assignar altres propietaris del vídeo o contingut que hem pujat a la plataforma.

Miniatures.

Possibilitat d'assignar nosaltres una imatge de miniatura del vídeo, o bé que es generen diverses de manera automàtica i seleccionarem la que més ens interesse.

Descàrregues.

És el lloc on triem si volem que es permeta, o no, la descàrrega del nostre vídeo.

Subtítols.

En aquesta opció és on se'ns permet assignar i pujar arxius de subtítols.

Arxius adjunts.

Podem associar una sèrie d'arxius al nostre vídeo, per exemple un document PDF, un Powerpoint o el que considerem necessari o d'interés.

Línia de temps.

Per a crear capítols per al vídeo i carregar diapositives per a reproduir alhora.

Reemplaçar arxiu multimèdia.

Possibilitat de reemplaçar un arxiu multimèdia actual per un nou (o una nova versió del mateix) sense que canvie la URL d'aquest.

Caption & Enrich

Existeix la possibilitat que Edumedia escolte l'àudio dels nostres vídeos i genere subtítols de manera automàtica, que es poden mostrar mentre es reprodueix el vídeo. Per a això usarem l'opció Caption & Enrich que trobarem en el desplegable Accions.

Simplement indicarem quin és l'idioma original del vídeo, que serà el que correspondrà als subtítols. Edumedia no tradueix l'àudio a altres idiomes, simplement escolta l'àudio i escriu tot el que entén en aquest mateix idioma.

Una vegada enviem la petició de subtítols, aquests tardaran a estar disponibles un temps que no podem determinar perquè dependrà de la càrrega dels servidors i del servei de subtitulat de Edumedia.

Des que enviem la sol·licitud de subtítols automàtics, aquesta passarà pels estats Pendent - Processant - Completat

Una vegada es troben en estat Completat, l'usuari que visualitze el vídeo ja podrà seleccionar-los en el player amb el botó CC d'aquest.

Iniciar l'editor.

Edumedia disposa d'un xicotet editor de vídeo que ens permetrà fer les tasques més bàsiques a l'hora d'editar el mateix.

En la part esquerra de l'editor trobarem diferents eines.

En aquest editor se'ns permetrà també la retallada de vídeo sobrant, per davant i per darrere, entre altres coses.

Una vegada finalitzem l'edició és important recordar que hem de prémer sobre el botó "Guardar una còpia".




SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA - www.uv.es/siuv