/
(VA) 1. EDUMEDIA. PRESA DE CONTACTE.

(VA) 1. EDUMEDIA. PRESA DE CONTACTE.

Edumedia és el portal de vídeo per a docència a la Universitat de València. En aquest portal, basat en el programari Kaltura, el personal de la Universitat (PDI/PAS) pot depositar els seus recursos multimèdia, vídeos, àudios, etc. per a una posterior compartició i visualització en Aula Virtual o Internet.

Podem treballar en Edumedia sense necessitat d'eixir d'Aula Virtual. Pujar, gravar i editar vídeos entre moltes altres coses, són tasques senzilles simplement accedint al menú "Edumedia" en Aula Virtual.

Aquests continguts poden ser compartits sense problemes en els cursos/comunitats d'Aula Virtual i fins i tot poden ser visualitzats, si així es decideix, per persones alienes a la UV des del portal de vídeo similar a Youtube o MMedia (https://edumedia.uv.es).

  1. Ús des d'Aula Virtual: Accedint a la nostra Aula Virtual de la UV (Moodle). Prement en el menú lateral sobre l'opció “Edumedia”.
  2. Ús des del Portal de Vídeo: https://edumedia.uv.es/. PDI i PAS accedeixen després d'identificar-se en la UV per a publicar/editar continguts, mentre que alumnat o qualsevol persona aliena a la UV accedeixen sense validació (Convidats) per a buscar/visualitzar continguts públics.

En resum, en Edumedia podrem depositar el nostre material multimèdia usant Aula Virtual, i posteriorment compartir-lo com a suport a la nostra docència o lloc de treball.

Què puc depositar en Edumedia?

Vídeos en qualsevol format, arxius de so, àudios i altres arxius multimèdia. Edumedia converteix el nostre vídeo o arxiu a diversos formats optimitzats per a visualitzacions en dispositius portàtils, telèfons intel·ligents i ordinadors.

Gravacions Express fetes al moment amb la nostra càmera web.

Enregistraments de vídeos, compostos per la nostra veu, la nostra càmera web i una captura de la nostra pantalla o escriptori. La solució d'enregistrament personal, Personal Capture.

Vídeos de Youtube. Es permet pujar un vídeo públic de Youtube si així ho necessitem.

Qüestionaris en vídeo (Quiz). També podem pujar o gravar un vídeo i crear un qüestionari sobre el vídeo, usant la més moderna versió de l'editor de Edumedia.

Com es veuen els vídeos?

Mitjançant un reproductor o player d'última generació, que mostra als usuaris el vídeo, àudio o continguts multimèdia. Possibilitat d'activar subtítols, descàrregues, mostrar arxius associats, compartir URL/codis d'inserció, Xarxes socials i un llarg etc. Sempre usant la tecnologia HTML5 que permet la visualització en qualsevol navegador web i dispositiu.

Quina qualitat tenen els vídeos?

Podem pujar vídeos amb qualsevol qualitat. Edumedia generarà una versió automàtica d'aquests, optimitzada per a smartphones i tauletes, i una altra versió amb alta qualitat per a ser visualitzada en ordinadors.

Es poden posar subtítols als nostres vídeos?

Si, sense problema. Podem pujar un arxiu de subtítols, crear-los/modificar-los manualment o fins i tot utilitzar l'eina de subtitulat automàtic de Edumedia que escoltarà els continguts, els escriurà i els deixarà llestos per a la seua revisió.

Com es comparteixen els nostres vídeos i recursos?

Mitjançant una URL que podem enviar per correu, compartint-la en Aula Virtual (Moodle), o mitjançant un codi d'inserció. També en xarxes socials.

Els continguts són públics?

Poden ser privats, accessibles a qui conega la URL o públics per a tothom.

Es poden fer streamings o emissions en directe?

Per descomptat. Sense entrar en el camp de les videoconferències, i amb l'ajuda d'un programari codificador, Edumedia pot emetre el nostre senyal de vídeo en streaming a tants ‘televidents’ com necessitem. Especialment preparat per a esdeveniments i retransmissions amb una quantitat molt elevada de televidents.


Copia de seguretat de continguts

Edumedia no ha de tractar-se com un repositori per a emmagatzemar elements multimèdia durant molt de temps, sinó perquè estiguen disponibles durant el curs acadèmic. L'usuari ha de quedar-se sempre l'original o una còpia dels continguts que es pugen a Edumedia, a manera de backup o còpia de seguretat, ja que cada cert temps es pot procedir a eliminar continguts del núvol.


Contingut:



SERVEI D'INFORMÀTICA - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA - www.uv.es/siuv